Περι του συλλογου (About Us)

Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυγδονιακός δραστηριοποιείται στο χώρο του γυναικείου Volley από το 2007 με μεγάλη επιτυχία.


Αυτή τη στιγμή, απασχολεί 180 αθλήτριες στα τμήματα υποδομής αλλά και στις αγωνιστικές ομάδες, που συμμετέχουν ανελλιπώς στα πρωταθλήματα γυναικών, κορασίδων , παγκορασίδων & νεανίδων. Αποτελείται απο ένα επιτελείο έμπειρων προπονητών πλαισιωμένο απο έφορους, εκπαιδευτικούς αλλά και ανθρώπους του αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Δήμου Λαγκαδά.

Από το 2016 ο Α.Ε.Σ. Μυγδονιακός δραστηριοποιείται επιπλέον με τμήματα ενόργανης γυμναστικής.

Τμήματα

 

Μυγδονία ή Μυγδονίς: Χώρα της Μακεδονίας κατοικούμενη παλαιότερα από τους Ήδωνες που μετά τη μακεδονική κατάκτηση μετανάστευσαν πέρα του Στρυμονικού (Θουκ. Β 99) και εκτεινόταν ανατολικά της Βοττιαίας και του Αξιού μέχρι του Εχέδωρου ποταμού (σημ. Γαλλικός) και της κοιλάδας του Ανθεμούντος (σημ. Καλαμαριά) οριζόμενη προς Ν. από τη Χαλκιδική χερσόνησο και προς Β. από τη Κρηστωνία και τη Βισαλτία. Τη Μυγδονία κατέκτησε ο Αλέξανδρος Α'.

Οι διακλαδώσεις του όρους της Κερκίνης και ο ποταμός Εχέδωρος (σημ. Γαλλικός) που διέρρεε τη χώρα καθιστούσαν αυτή εύφορη και πολυάνθρωπη. Αριθμούσε περί τις 14 πόλεις και χωριά μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν η Απολλωνία πλησίον της Βόλβης, η Αρέθουσα παρά τον Ρήχιο ποταμό, η Θέρμη που αργότερα ονομάστηκε Θεσσαλονίκη και που εξ αυτής έλαβε το όνομα ο Θερμαϊκός, η Λήτη ή Λιτή, η Σίνδος, η Χαλαίστρα κ.ά.

Μύγδονες: Αρχαίος λαός της Μακεδονίας, θρακικής καταγωγής που κατοικούσε από παλαιότερους χρόνους στην εξ αυτών καλούμενη Μυγδονία.

Γενάρχης των Μυγδόνων θεωρείται ο Μύγδων γιος του Θεού Άρη και της νύμφης Καλλιόπης και αδελφός του Ηδωνού.

Καταληφθείσα η χώρα τους από τη πρώτη δυναστεία των Τημενίδων Βασιλέων της Μακεδονίας απετέλεσε επαρχία του Μακεδονικού Βασιλείου.

Μύγδονες υπήρχαν επίσης στη παρά τη Μικρά Ασία, Μυγδονία την Ασιατική στην οποία κατοίκησαν απόγονοι των κατοίκων της μακεδονικής Μυγδονίας στους οποίους οφείλει και την ονομασία της, ως και στη Βιθυνία, στη Περγαμηνή, στη κοιλάδα του Έρμου κ.α.

Pin It
starvolleycolazlow.jpg

Οι Παγκορασίδες του Μυγδονιακού στο 3ο Star Volley

Στο τουρνουά Star Volley, το 3ο που ολοκληρώθηκε με την επιτυχία και την αίγλη που του αρμόζει, οι μικρές Πορτοκαλί μαζί με την προπονήτριά τους κα Τρύψια Άντζυ πανηγύρισαν την 1η θέση του τουρνουά και σήκωσαν το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας αήττητες. Μετά από 6 αγώνες στο τριήμερο 27-28-29 Δεκεμβρίου και ενδιάμεσες εκδηλώσεις στο Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο του Ατέρμων, κατέκτησαν όχι μόνο την 1η θέση σαν ομάδα αλλά και ατομικές διακρίσεις.

MVP του τουρνουά και καλύτερη πασαδόρος αναδείχθηκε η Καραντάκη Δήμητρα, ενώ καλύτερη ακραία η Ρωφαλίκου Στέλλα. Η Λάκη ΜαρίαΓιάμπαστου ΚατερίναΚωστοπούλου ΓεωργίαΧατζηαστερίου ΜαρίαΜαράνα ΓεωργίαΙορδανίδου Αθανασία και Χατζηευστρατίου Μιχαέλα φόρεσαν το μετάλλιο των πρωταθλητριών του τουρνουά έχοντας κερδίσει την εκτίμηση όλων των αθλητριών που ανταγωνίστηκαν.

 

Δείτε φωτογραφικές στιγμές στην ιστοσελίδες του facebook του συλλόγου στα: Μυγδονιακός ΑΕΣ Volley & ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ, όπως αυτές αναρτήθηκαν από το Volley Time, την Image Creation και τον όμιλο Ατέρμων.