Περι του συλλογου (About Us)

Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυγδονιακός δραστηριοποιείται στο χώρο του γυναικείου Volley από το 2007 με μεγάλη επιτυχία.


Αυτή τη στιγμή, απασχολεί 180 αθλήτριες στα τμήματα υποδομής αλλά και στις αγωνιστικές ομάδες, που συμμετέχουν ανελλιπώς στα πρωταθλήματα γυναικών, κορασίδων , παγκορασίδων & νεανίδων. Αποτελείται απο ένα επιτελείο έμπειρων προπονητών πλαισιωμένο απο έφορους, εκπαιδευτικούς αλλά και ανθρώπους του αθλητισμού της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Δήμου Λαγκαδά.

Από το 2016 ο Α.Ε.Σ. Μυγδονιακός δραστηριοποιείται επιπλέον με τμήματα ενόργανης γυμναστικής.

Τμήματα

 

Μυγδονία ή Μυγδονίς: Χώρα της Μακεδονίας κατοικούμενη παλαιότερα από τους Ήδωνες που μετά τη μακεδονική κατάκτηση μετανάστευσαν πέρα του Στρυμονικού (Θουκ. Β 99) και εκτεινόταν ανατολικά της Βοττιαίας και του Αξιού μέχρι του Εχέδωρου ποταμού (σημ. Γαλλικός) και της κοιλάδας του Ανθεμούντος (σημ. Καλαμαριά) οριζόμενη προς Ν. από τη Χαλκιδική χερσόνησο και προς Β. από τη Κρηστωνία και τη Βισαλτία. Τη Μυγδονία κατέκτησε ο Αλέξανδρος Α'.

Οι διακλαδώσεις του όρους της Κερκίνης και ο ποταμός Εχέδωρος (σημ. Γαλλικός) που διέρρεε τη χώρα καθιστούσαν αυτή εύφορη και πολυάνθρωπη. Αριθμούσε περί τις 14 πόλεις και χωριά μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν η Απολλωνία πλησίον της Βόλβης, η Αρέθουσα παρά τον Ρήχιο ποταμό, η Θέρμη που αργότερα ονομάστηκε Θεσσαλονίκη και που εξ αυτής έλαβε το όνομα ο Θερμαϊκός, η Λήτη ή Λιτή, η Σίνδος, η Χαλαίστρα κ.ά.

Μύγδονες: Αρχαίος λαός της Μακεδονίας, θρακικής καταγωγής που κατοικούσε από παλαιότερους χρόνους στην εξ αυτών καλούμενη Μυγδονία.

Γενάρχης των Μυγδόνων θεωρείται ο Μύγδων γιος του Θεού Άρη και της νύμφης Καλλιόπης και αδελφός του Ηδωνού.

Καταληφθείσα η χώρα τους από τη πρώτη δυναστεία των Τημενίδων Βασιλέων της Μακεδονίας απετέλεσε επαρχία του Μακεδονικού Βασιλείου.

Μύγδονες υπήρχαν επίσης στη παρά τη Μικρά Ασία, Μυγδονία την Ασιατική στην οποία κατοίκησαν απόγονοι των κατοίκων της μακεδονικής Μυγδονίας στους οποίους οφείλει και την ονομασία της, ως και στη Βιθυνία, στη Περγαμηνή, στη κοιλάδα του Έρμου κ.α.

Pin It
v10-MOTSS7E1low.jpg

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟ

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, στην νέα εποχή για τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της Μυγδονίας, με τμήματα στον Δρυμό, στην Άσσηρο, στον Ατέρμων, στην Λητή και στο Μελισσοχώρι!

  • ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΠΑΙΞΕ VOLLEY

 

  • ΓΥΜΝΑΣΟΥ ΜΕ ΕΝΟΡΓΑΝΗ & ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 

  • ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ & ΓΡΗΓΟΡΑ

 στο www.mygdoniakos.gr/ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

στο www.mygdoniakos.gr/VOLLEY-->ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ